keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Unisukat kääntövarrella

Parin viime vuoden aikana miusta on tullu kunnon vilukissa. Talvella nukun kahdella peitolla, sukat jalassa, pitkäy pyjamahousut ja väljä flanellipaita. Silti tuntuu, että paleltaa. Välillä kesälläkin ollu sama juttu ja tassuja palelee jatkuvasti. Taitaa ikä alkaa jo painaa ;) Haaveilin puuvillasista unisukista jo jonkin aikaa ja nyt sain ne tehtyä. Inspistä väreihin ja malliin löytyi ylläripylläri Lankahelvetistä :)

Pinkistä väristä oon aina tykänny, mutta kirkkaan vihreä on vasta viime vuoden aikana alkanut miellyttämään silmää. En osannut päättää kummasta väristä teen hallitsevamman, joten tein eripari sukat.

Lanka: Katia Cotton Stretch
Puikot: (KnitPro) 3,0 mm


Kääntövarteen ohje:

Luo silmukat (itse tein 50 s).
Neuloin 13 kerrosta pelkkää oikeaa.
Sitten 1 nurja kerros, jonka jälkeen tein 14 kerrosta oikeaa.
Taita ja poimi aloituksen silmukat siten, että neulot poimitut silmukat puikolle ja nostat viimeisimmän oikeaksi neulotun silmukat puikolta neulomatta. (Eli poimittu+neulottu, siirto neulomatta, poimittu+neulottu jne.) Tämän jälkeen neulo poimittu+neulottu ja siirretty neulomaton yhteen. Tästä jatkoin tavallista sukkaa, kantapää jne..
Tein nurjan kerroksen jälkeen tarkoituksella 14 oikeaa neulottua kerrosta, sillä näin varresta tulee tasainen, eikä se jää pullottamaan.12 kommenttia: